Home / Politik / Pakatan Harapan / Jawab Sahaja Soalan Yang Mudah, Buktikan Anda Lebih Hebat Daripada PM Yang Anda Kutuk Selama Ini!

Jawab Sahaja Soalan Yang Mudah, Buktikan Anda Lebih Hebat Daripada PM Yang Anda Kutuk Selama Ini!

Pengerusi Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) Tun Dr Mahathir Mohamad dan Presidennya Tan Sri Muhyiddin Yassin perlu menjawab dakwaan kekayaan luar biasa dan skandal seks yang ditimbulkan oleh Exco Armada PPBM, Muhammad Hafiz Azhar.

Ramai melihat yang ianya merupakan hak Hafiz sebagai ahli parti untuk meminta penjelasan daripada pucuk pimpinan berhubung skandal yang terpalit terhadap pemimpinnya sepertimana hak kedua-dua pemimpin berkenaan meminta penjelasan Datuk Seri Najib Tun Razak ketika mereka masih bersama UMNO.

Pada dasarnya Muhammad Hafiz hanya bertanyakan kepada Tun Dr Mahathir Mohamad agar menjelaskan mengapa anak-anaknya mempunyai kekayaan luar biasa dan meminta Muhyiddin Yassin menerangkan dakwan skandalnya bersama isteri orang.

Skandal seks Muhyiddin dakwaan Muhammad Hafiz merujuk kepada pendedahan di mahkamah ketika proses penceraian bekas Timbalan Pendakwaraya, Stanley Clement Agustin dengan isterinya Nika Gee Siew Yee.

Stanley menerusi akuan bersumpahnya kepada mahkamah menyebut nama Muhyiddin beberapa kali mendakwa Nika Gee ketika masih berkahwin dengannya mempunyai hubungan sulit dengan Muhyiddin.

Muhammad Hafiz juga berkata ahli parti mula hilang keyakinan kepada pemimpin parti kerana kekurangan integriti dan penyalahgunaan kuasa, melihat kepada trend mengkritik secara terbuka dan keluar secara beramai-ramai.

Muhammad Hafiz selaku Exco Biro Keselamatan Armada dalam sidang media sebelum ini menjelaskan isu ini acap ditimbulkan ketika mesyuarat parti namun diendahkan pucuk pimpinan termasuk Ketua Armada, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman.

“Perkara itu perlu dijelaskan dan semua ahli ingin mengetahui kebenaran. Jika mereka tidak jujur maka selama ini perjuangan kami untuk parti adalah sia-sia,” kata Muhammad Hafiz.

Lantaran desakan Muhammad Hafiz meminta penjelasan Mahathir dan Muhyiddin, Timbalan Presiden PPBM, Datuk Seri Mukhriz Mahathir mengumumkan untuk menghukum exco Armada PPBM itu kerana mengutarakan isu sensitif berkaitan pemimpin parti serta bertindak memburukkan PPBM.

Daripada menghukum Muhammad Hafiz, mereka perlu menjawab soalannya. Lagipun ianya adalah soalan sahih. Bagaimana anak Mahathir boleh menjadi bilionaire dan apa cerita disebalik dakwaan skandal Muhyiddin dengan Nika Gee? Jika mereka enggan menjawab soalan ini apa hak mereka untuk mendesak Najib menjawaab soalan mereka?

About tok anjang

Check Also

DAP-PKR Akan Saling Memujuk Calon PPBM Guna Logo Mereka

PPBM hampir pasti menggunakan logo sekutunya bagi berdepan PRU 14. Ini berikutan parti dipimpin Tun …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *